PROPS - REKVISITTER

EN REKVISIT ER EN SIDEGENSTAND DER IKKE HAR ET VIGTIGT UDSAGN. DET ER EN GENSTAND ELLER ATTRAP DER BIDRAGER TIL FORTÆLLINGEN


I 2019 blev jeg dybt inspireret af dokumentarfilmen ”Life overtakes me”.

Filmen handler om børn, af asylforældre, der er faldet i koma-tilstanden resignation syndrom.

Syndromet kan spores mange andre steder end i Sverige, men fordi der, over en overrække, i Sverige, har været en veldokumenteret registrering af tilfældene, over og fordi symptomerne for denne specifikke komatilstand er blevet inddæmmet, har det skabt en mulighed for at se et konkret mønster i symptomerne.

 

Børnene regere på en lang traumatiseret periode, der forstærkes af forældrenes store usikkerhed i ventetiden på at få opholdstilladelse.

Når barnet er faldet helt ind i komatilstanden, kan det intet andet end trække vejret. Derfor bliver forældrene vejledt i at give sondemad og fysisk pleje og vigtigst af alt, kærlig inddragende omsorg.

 

I Sverige er resignation syndrom, af et eller flere børn i en familie, blevet en begrundelse for tilsagn om opholdstilladelse.

Når familien har fundet ro og sikkerhed, vågner børnene langsomt op igen. Efter ganske kort tid kan de deltage i livet igen, på lige fod med andre børn.

 

Resignation syndrom kan spores til flygtningelejre og steder hvor livet ikke er menneskeværdigt. Findes der ikke lægehjælp, dør børnene.

 

Mit inspirationsmateriale fra ”Life overtakes me” blev afsættet for ideen til undersøgelsen af rekvisitten som bærende udsagn.

I dokumentaren er barnet omdrejningspunktet, men i den store sammenhæng er det et lille menneske, der ikke har indflydelse på livets voldsomme udfordringer.


At inspirationen sendte mig ud på et researcharbejde der indeholdt en endnu større fortælling, har forstærket ideen om at bruge rekvisitten som udtryksform i en iscenesættelse, der indeholder flere oplevelseslag.

 

Skulpturudviklingen er igangværende

Fra dokumentaren "Life overtakes me"

THE CHILD 

 Str. 72x36 cm


Figuren tager afsæt i puppen, der udklækker under de rette betingelser.

Der er arbejdet med lyddæmpende og beskyttende materialer.

Ansigtet har en gennemsigtighed i kraft af epoxymaterialet og reagere på lys.

THE CHILD

Figur: 75x48cm - Pude 130x88 cm)YOYO

STØBT I JESMONITE OG EPOXY. - DIA. 21 CM

DISSE JOJO-INSPIREREDE FIGURER ER SKALERET OP I STØRRELSE OG HAR EN UNATURLIG STØRRELSE.

JOJO`EN ER ET LEGEREDSKAB DER KASTES UD OG VENDER TILBAGE


GRÅ: JESMONITE, JERN, GUMMI


GRØN: JESMONITE, SKUM, ELASTIK, PLASTIKRØR OG BÅND

 

GUL: EPOXY RESIN, MESSINGRØR, AKRYL

 

HVID: EPOXY RESIN, NYLONNET